Berberské bambule aneb S batoletem na cestách

28. 10. 2014

Moje holčička Meda má rok a půl. NILA je zhruba o rok starší. Jsem teď v pokušení Vám tvrdit, že podnikání je vlastně velmi prokoncepční, nechám to však na jiný příspěvek. Letos na jaře jsem Medu vzala s sebou na pracovní cestu do Marrákeše. Uměla čerstvě chodit, na všechny mávat a všechno ochutnat. Byl to nezapomenutelný zážitek, který jen z úcty ke své rodině a k okamžikům, kdy Meda spala a nad námi bylo nebe plné hvězd, nebudu nazývat průšvihem. Byla to legrace.

p3243741.jpg

Na této první cestě jsem letmo zahlédla úžasné přehozy s pom pom bambulkami. Ve svých domovech v atlaském podhůří je vyrábějí berbeřští muži. Berbeři jsou prastarý africký národ prosnulý svou řemeslnou zručností, kulturním bohatstvím a velkým smyslem pro estetiku. Koluje v nich krev Féničanů, Římanů i Arabů. Mají evropské rysy, zlatou pleť a rovné, havraní vlasy. Portréty berberských žen jsou i v naší letní kolekci, na polštářích návrhářky Sissi Morocco.

tumblr_inline_n8mx9lepgi1si26gf.jpg

Přehozy jsou ze 100% vlny. Každý je unikátní, krásný a navždy. Menší rozměry se používají jako koberec či tapisérie (tj. na zeď, místo plakátu, ano?). Byla jsem hloupá a na konci sil a rozpočtu, a tak jsem si nekoupila ani vzorek. Vybírejte zodpovědně mezi desítkami vzorů a barev, s miminkem na zádech, které se nudí a tahá za vlasy!

img_0004_2.jpg
img_0017.jpg
img_0006_4.jpg

Před létem jsem potřebovala jet do Marrákeše znovu. Bylo za pět minut dvanáct, aby se vše pro naši podzimní kolekci stihlo, ale Meda nebyla o mnoho větší. Vzít ji opět s sebou? … no snad mi jednou odpustí tento mateřský prohřešek. Čtyři rána jsem se skvěle vyspala do devíti. Zařídila jsem skvělé boty do podzimní kolekce. A přesto, že jsem to původně v plánu neměla, dostalo se tentokrát i na bambule. Neodolala jsem a přehozy jsem vybírala celý jeden den. Zítra pro ně jedu na letiště! 

A Meda? Už jsme zase spolu. 

tumblr_inline_n8my8rvvtw1si26gf.jpg
Chcete článek nasdílet?