Nila oslavila 10 let

1. 11. 2021

Nila slaví 10 let! A radost si nadělila hned dvojí. Na pražské Letné otevřela svou pátou pobočku a k výročí samotnému vydala knihu své zakladatelky Evy Urbanové nazvanou "Lepší šatník, lepší svět". 

Video: Jana Bušková
Fotografie obchodu: Barbora Žentelová
Fotografie ke knize: Eliška Kubíková

Letenská Nila

Na začátku října se otevřely dveře nové pobočky Nily, a to na pražské Letné. Nově tedy Nilu najdete již ve třech pražských lokalitách, na Vinohradech, v Karlíně a na Letné. V nově zrekonstruovaném prvorepublikovém domě na adrese Milady Horákové 4 se můžete těšit z kompletní nabídky módy a bot, spolu s vybranými bestsellery z dekorací, biokosmetiky a dětského zboží. Při realizaci interiéru Nila opět spolupracovala s Ateliérem FAR, vedeným MgA. Kateřinou Žentelovou.

imgl3755.jpg
imgl3857.jpg
imgl3973.jpg
imgl4416.jpg

"V nově zrekonstruovaném prvorepublikovém domě se můžete těšit z kompletní nabídky módy a bot, spolu s vybranými bestsellery z dekorací, biokosmetiky a dětského zboží."

imgl4424.jpg
imgl3965.jpg
imgl3786.jpg
imgl3924.jpg
imgl4435.jpg
imgl3845.jpg
imgl3950.jpg
imgl4489.jpg

Lepší šatník, lepší svět

Nila dále u příležitosti svého 10. výročí vydává knihu své zakladatelky Evy Urbanové nazvanou Lepší šatník, lepší svět. Ta je manifestem za lepší svět módy i praktickým průvodcem na cestě ke stylovému a etickému šatníku. Shrnuje Eviny know-how a zkušenosti, které získala za posledních deset let jako propagátorka hnutí udržitelné módy v Česku a na Slovensku. Je i jejím osobním ohlédnutím za touto životní etapou. Čtenář se v ní dozví nejen vše o tom, jak funguje módní průmysl a co alternativa v podobě udržitelné módy nabízí, ale také velmi praktické informace a návody. Například:

  • Jak se jednou provždy zbavit přeplněných skříní.

  • Jak si sestavit etický i funkční šatník a mít vždy co na sebe.

  • Jak o oblečení a boty správně pečovat.

  • Jak eticky volit z nabídky oděvů z vlny, usní, denimu či syntetických materiálů.

  • Jak eticky naložit s oblečením, které doslouží.

  • Jak se vyhnout produktům s podílem dětské práce.

  • Jak efektivně šířit myšlenky udržitelnosti ve své rodině a komunitě.

nila-kniha-1.jpg
nila-kniha-4.jpg
nila-kniha-5.jpg
nila-kniha-9.jpg

"Mým přáním bylo, aby byla kompaktní, kabelková, nenápadná, a třeba i lákala k pohlazení, jako Váš oblíbený svetr. Proto ten malý formát, proto plátěné desky, proto ten papír."

nila-kniha-7.jpg

Knihu doprovázejí ilustrace Ilony Polanski a fotografie Elišky Kubíkové, Lucie Fenclové a Karolíny Ketmanové. Na specializovaných textech se výraznou měrou podílela know-how manažerka Nily Tereza Kaňková.

Grafický design a sazba: Helena Šantavá
Styling a kreativní dozor fotografií: Patricia Madarová a Svatava Slunečková
Editorka: Kateřina Přidalová
Jazyková redakce: Jana Kotrlová

Kniha je vytištěna v České republice v tiskárně Helbich, papír Fedrigoni, náklad 1200 ks.

Chcete článek nasdílet?