Dopaminové barvy i bohémský eklekticismus. Vyhlížíme novou sezónu

19. 1. 2023

Zářivé barvy v trendu “dopamine dressing”, nesmrtelné květinové vzory i návraty několika milovaných značek do portfoliu Nila. Městský, moderní styl i přírodní a boho estetika, které se vzájemně efektně doplňují. Pojďte nahlédnout, co jsme pro Vás v Nile vybrali z nadcházejících kolekcí pro jarní a letní sezónu. Těšíte se tak jako my?

lifestyle-masai-nila.jpg

Letošní sezóna se ponese ve znamení zářivých barev, vnášejících do našich šatníků pořádnou porci dopaminu. Těšit se můžeme na odstíny od fialkové přes spektrum žluté a všechny možné tóny zelené a modré až po sytě červenou. Chybět nebude ani nepřehlédnutelná magenta, kterou společnost Pantone vyhlásila barvou roku 2023.

Modely ve zmiňované paletě barev můžeme vyhlížet například v nabídce značek Lanius, Ecoalf, Humanoid či Suite 13 LAB. Poslední jmenovaná značka má na svědomí každoroční letní bestseller - šaty s možností různých úvazů a nošení. Oblíbené květinové vzory si pro nás nachystaly McVerdi, Rita Row, Suite 13 LAB nebo Armedangels.

Eklektický styl i estetika sedmdesátek

Ještě před očekávanou explozí barev přivítáme přechodové období zkraje sezony, které nabídne rozšířený výběr trenčkotů (Humanoid, Trench & Coat, Embassy, Kowtow) i elegantní, nadčasové blejzry od zavedených značek Lanius a Libertine Libertine. Prémiové modely představí švédská stálice Nudie Jeans Co. V její nabídce najdeme semišový kabát, keprový plášť, krajkové košile i další modely inspirované estetikou 70. let.

Netrpělivě očekávanou novinkou je francouzská značka Sessun, která ve svých modelech zachycuje francouzský bohémský eklekticismus. V její nabídce najdeme svetříky, elegantní šaty, kožené doplňky i něžné modely z madeiry. Druhou novinkou je dánský label Masai, který stylově i zaměřením naváže na dnes již neexistující značku Two Danes. Modely od Masai se vyznačují velkorysými siluetami, vzory a přírodními materiály a cílí i na starší zákaznice.

V létě pak potěší novinka v podobě plavek Marimekko, které se svými originálními, ikonickými vzory doplní nabídku oblíbených, minimalisticky laděných plavek Mymarini.

ss23-marimekko-nila__2_.jpg
ss23-marimekko-nila__1_.jpg

Letošní sezóna slibuje i několik návratů. Opět se představí prémiové newyorské studio Rujuthy Sheth s výběrem precizně zpracovaných šatů, topů a culottes. Pionýři pomalé módy People Tree si připravili elegantní a zároveň pohodlné úpletové šaty i květinové vzory, další britská značka Komodo nabídne romantické kousky z madeiry. Milovnice pohodlí zaplesají nad výběrem šatů z úpletu i lněných tkanin od Beaumont Organic.

kalhoty-frida-tawny-chech-rujuta-sheth-nila-1.jpg

Rujutha Sheth

zavinovaci-saty-leora-red-people-tree-nila-2.jpg
ss23-komodo-nila.jpg

Komodo

Udržitelné žabky, městské tenisky i fisherman sandály

Ještě více než minulý rok posilujeme nabídku obuvi, opět pod taktovkou skandinávské estetiky. Můžeme zde sledovat dva hlavní trendy. Jeden "přírodní" s příklonem k boho stylu, který zastupují naturální materiály i barvy a subtilní konstrukce. Druhý městský a moderní v podobě robustních konstrukcí, s funkčními prvky a estetickou inspirac sportem. Oba styly se však oproti zažitému zvyku vzájemně doplňují a podporují.

Zářivým příkladem druhého zmiňovaného je mladá progresivní značka tenisek ARKK Copenhagen, zakládající si na pohodlí, funkčnosti a moderní městské estetice. Používá recyklované materiály, kůži z certifikovaných zdrojů, boty se vyrábí v malých sériích v Číně. Její modely lákají vedle rozpoznatelného designu na prodyšnost a pohodlí pomocí vnitřní stélky s paměťovou pěnou a funkcí dual density pro maximální odpružení a podporu stability. Pohodlné tenisky ve výrazných barvách si připravila i španělská značka Ecoalf, vyrábějící z recyklovaných materiálů.

ilustracni-tenisky-oserra-arkk-copenhagen__6_.jpg

ARKK Copenhagen

Trendem skandinávských it-girls jsou pak férově vyráběné žabky z přírodního kaučuku od norských Sleepers. Kromě běžných outfitů lákají i na neobvyklé kombinace ke kostýmku i slavnostním šatům. Dalším přírůstkem v sekci letní obuvi je dánská značka Shangies. Její letní pantofle jsou vyráběny z juty a materiálu EVA, takže jsou pohodlné, lehké, nekloužou, dají se prát a hodí se jak na pláž, tak i na doma.

Klasickou paletu přírodních a neutrálních barev představí oblíbené značky VEJA, Novesta, Angulus, Bisgaard a Birkenstock. Návrat do portfolia Nily slaví i švédská značka Kavat s fisherman sandály ve třech přírodních odstínech.

sleepers-nove.jpg

Sleepers

ss23-shaniges-nila-1.jpg

Shangies

ss23-veja-nila-1.jpg
sandaly-lotta-kavat-nila__3_.jpg
sandaly-lotta-kavat-nila__4_.jpg

Kavat

Birkenstock

Chcete článek nasdílet?