Venkovská idyla na útulné chalupě

28. 8. 2019
dsc_8671.jpg

"Možnost nadechnout se a zase vydechnout." Tak popisuje Veronika Hejlíková zpomalení, které se děje, když pobývají na venkově. Pohoda sálající z rustikálního stavení na pomezí Vysočiny a jižní Moravy je autentická. Zrenovovaná chalupa ctí původní podobu, materiály a práci předků, zároveň nese i osobitý rukopis současných majitelů. Pojďte se s námi vnořit do uklidňující atmosféry fortelných zdí, vůně starého dřeva a velkorysé zahrady.

V čerstvém fotoeditoriálu to sluší Veronice, Lukášovi a Vojtovi Hejlíkovým, našim milým hostitelům.

Všem velmi děkujeme!

Foto: Lucie Fenclová // Styling a kreativní dozor: Patricia Boho Madarová

dsc_9043.jpg

V ústrety jde Veronika v károvaných hnědo béžových šatech od Beaumont. Jsou skvělé i pro vrstvení, zde s rolákem Armedangels.

dsc_9054.jpg
dsc_9072.jpg

K teplým tónům výborně ladí šperky ve zlatém provedení: náušnice švédské designérky Cornelie Webb, mosazný prstýnek je od People Tree.

dsc_9129.jpg

Rekonstrukce starého venkovského obydlí proběhla tak, aby byl zachován původní fundament. Je to znát na každém kroku. Podlahy, stropy a některé kusy nábytku jsou z renovovaných starých trámů, zachována zůstala i okna.

dsc_8088.jpg
dsc_8132.jpg
dsc_8113.jpg
dsc_8119.jpg
dsc_8156.jpg
dsc_8159.jpg

Na chalupě tráví rodina většinu léta a Vánoce, Vojtík si oblíbil rybník Bahňák, sbírání hub a ve vsi má kamarády. Někdy jsou děti u Hejlíků, jindy u sousedů. "V ten moment si beru knížku a usedám do svého zahradního křesla," říká Veronika.

dsc_8887.jpg
dsc_8926.jpg

Vrstvení se nemůžeme nasytit. Umožňuje nespočet kombinací, je pohodlné a v zimě pochopitelně přívětivě teplé. Veroniky "cibulový" model obsahuje tyto komponenty: černý rolák Armedangels, legíny Thought, zelené kostkované šaty s tříčtvrtečními rukávy od Libertine Libertine, celek uzavírají cihlové šaty CUS. Bestseller v podobě čelenky Looks by Luks je možné nosit i jako vlasový doplněk.

dsc_8852.jpg

Po práci ve městě často zase práce. Ale jiná, fyzická a očistná. Na několika záhonech se pěstuje nenáročná zelenina, na přední zahradě je bylinkový záhon. Péči o zahradu se věnuje zejména Lukáš.

dsc_8800.jpg
dsc_8646.jpg

Polobotky od dánských Angulus vypadají skvěle i k šatům.

dsc_8535_1.jpg

Říkáme to pořád, klobouk dvakrát podtrhne výsledek. Ty od Yellow 108 jsou unisex. Na obhlídku zahrady a okolí vyrazila Veronika ve vlněné sukni Libertine Libertine a v kardiganu stejné značky.

dsc_9203.jpg
dsc_9252.jpg

Kde jinde lépe vynikne rurální retro styl halenky anglické značky Meadows než tady. Pohodlí zaručují džíny Armedangels a pantofle Birkenstock.  Veroniku zdobí mimo jiné spirálovitý prsýnek People Tree a modrý náramek od Jules Bean.

dsc_8183.jpg
dsc_8301.jpg

Neodolatelný svetr od Thinking Mu, džíny Armedangels, perka Kavat, ponožky jako umělecké dílo v podání Bonne Maison, čelenka Looks by Luks a tajemné náušnice Jules Bean. Dokonalé.

dsc_8408.jpg
dsc_8379.jpg

Šálky a dřevěné prkénko Hübsch se chodí nejen na chalupu.

dsc_8469.jpg

Říká se, že kuchyně je srdce domu. Lukáš je gastronomický nadšenec, takže to platí dvojnásob. A my jen dodáváme, že i u loupání brambor je možné být šik. Veronika má na sobě sukni Armedangels.

dsc_9362.jpg
dsc_9308.jpg
dsc_9332.jpg
dsc_8513.jpg

A co se připraví, to se s radostí sní a vypije, v dobré společnosti u společného stolu.

dsc_9457.jpg
dsc_9524.jpg

A pak snad už jen - sladké sny!

dsc_9431.jpg
Chcete článek nasdílet?