Svěží dávka minimalismu s Květou

29. 4. 2021

Vydejte se s námi na milou návštěvu prosluněného bytu na pražském Novém Městě. Do svého domova nám dala nahlédnout inspirativní Anežka, kterou můžete znát spíše jako Květu Květákovou, jak zní její instagramové alter ego. Kreativní duše, která je inspirací milovníkům minimalismu a pomalé módy i životního stylu, se řídí starým známým rčením, že méně je často více. Podívejte se, jak toto zlaté pravidlo funguje v praxi jejího minimalisticky, a přesto útulně zařízeného domova, i jak to Květě sluší v modelech z naší jarní a letní kolekce.

Všechny uvedené produkty můžete zakoupit v našich obchodech nebo na e-shopu NILA.

Děkujeme za pozvání a milé pohoštění!

Foto: Lucie Fenclová

nila_kvetakvetakova6159_1.jpg

Pro milovníky DIY i upcyklace

Inspirativní Květa cíleně pracuje s málem a naopak piluje své mistrovství v kombinování, péči a zkrášlování toho, co už má. I proto je její instragramový účet @kvetakvetakova tak oblíbený. Mezi vtipnými a sympaticky realistickými příspěvky nabízí jednoduché DIY návody, inspiraci k upcyklaci zdánlivě nevyužitelných kousků, k přírodě šetrné tipy na péči o domácnost i praktické recepty. A to vše s vytříbeným vkusem jím vlastním. Pod ruce jednoho z jejích kreativních projektů můžete nahlédnout na následujících fotografiích.

nila_kvetakvetakova5546.jpg
nila_kvetakvetakova5544.jpg
nila_kvetakvetakova5575.jpg
nila_kvetakvetakova5609.jpg

Světlé odstíny krémové, šedé a lomeně bílé v harmonické kombinaci s přírodními materiály.

Šaty Nadja Off White

nila_kvetakvetakova5664.jpg
nila_kvetakvetakova5643.jpg

V hlavní roli světlé tóny

Netrvá to dlouho, než si člověk všimne převažujících světlých tónů, a to jak ve stylu oblékání paní domu, tak i v zařízení její domácnosti. Nám to nedalo a zeptali jsme se, odkud tato láska k tlumeným barvám pramení. "Z praktických důvodů. Všechno se hodí ke všemu, dobře se to pere. Nevím, jestli je to nějaká má superpower, ale zdá se mi, že na světlém oblečení nejsou tolik vidět fleky nebo chlupy. Navíc bílou mohu vždycky vybělit, obarvit," pobavila nás odpověď.

nila_kvetakvetakova5742.jpg

Jednoduše střižené šaty z bavlněného popelínu lze nosit volně i doplněné jednoduchým páskem. V bočních švech pak nechybí oblíbené kapsy! 

Šaty Enna

nila_kvetakvetakova5808.jpg

"Stejně tak jako mě baví vymýšlet nové kombinace z kusů oblečení, které mám, baví nás s manželem vymýšlet nové chutě ze stále stejných ingrediencí nebo vytvářet nové kouty ze stále stejných kusů nábytku."

nila_kvetakvetakova5857.jpg

Je nám jasné, že o častém čištění skrvn musí vědět Květa své. Je totiž maminkou neposedného batolete, čtvrtým členem domácnosti je pak rezavý kocour. A jak minimalistický přístup i převládající světlé tóny souvisí s životním stylem celé rodiny? "Určitě se to všechno prolíná. Snažíme se žít s málem v malém. A stejně tak jako mě baví vymýšlet nové kombinace z kusů oblečení, které mám, baví nás s manželem vymýšlet nové chutě ze stále stejných ingrediencí nebo vytvářet nové kouty ze stále stejných kusů nábytku."

Díky této zdánlivé limitaci se tak mladé rodině často povede zastavit tendenci mít všechny věci rychle. Místo toho, aby si za každou cenu rychle zařídili byt nebo rychle nakoupili oblečení, se postupně a s rozmyslem obklopují věcmi, které milují. "Můj muž miluje dřevo a ostré nože, já proutěné koše, keramiku a lněné povlečení, z toho asi vychází, že stejně jako moje oblečení je i byt v tlumenějších barvách."

nila_kvetakvetakova5885.jpg

Basic top je vyroben ze směsi příjemného tencelu a recyklovaných vláken z obnošených či nevyužitých kousků. Zde v povedené kombinaci s kalhotami inspirovanými oblíbeným workwear stylem.

top Aster Snow White, kalhoty Nessaa Cr. Worker Undyed

nila_kvetakvetakova5942.jpg

Méně barev, více rozmanitých materiálů

Celkový styl i inpsiraci pro Květu v posledních několika letech asi nejlépe vystihuje heslo, že méně je někdy více. "Méně kusů, ale více kombinací, méně barev, ale více rozmanitých materiálů, méně věcí, ale více prostoru, méně materialismu, více přírody," vypočítává. A jejich byt je toho důkazem. Na rozměru 56 m2 kouzlí s malým prostorem, přesto jejich domov působí útulným a vzdušným dojmem. 

nila_kvetakvetakova5996.jpg
nila_kvetakvetakova6043.jpg

Pohodové černé šaty ze vzdušné biobavlny jsou perfektním kouskem do kapesního šatníku.

Šaty Kobenhaavn Black

nila_kvetakvetakova6055.jpg

"V posledních dvou letech se řídím heslem 'méně je někdy více' - méně kusů, ale více kombinací, méně barev, ale více rozmanitých materiálů, méně materialismu, více přírody…"

nila_kvetakvetakova6079crop.jpg

Paleta světlých a přírodních odstínů lze výborně kombinovat s nadčasovou černou. Květě to sluší v šatech Yoshi od Kowtow, které zaujmou minimalistickým vyzněním i propracovanými detaily. Využijete je na piknik v parku i při slavnostních příležitostech, pozornost na sebe strhnou ve všech případech! A nám už nestačí než znovu poděkovat za milé pozvání, popovídání a svěží dávku inspirace. Věříme, že stejně jako nás povzbudí i naše milé čtenářky a čtenáře k dalšímu kombinování, přetváření nebo experimentování s tím, co už dávno máme ve vlastních domácnostech.

nila_kvetakvetakova6377.jpg
nila_kvetakvetakova6395.jpg
nila_kvetakvetakova6308.jpg

Biobavlněné oversized šaty zaujmou minimalistickým vyzněním i propracovanými detaily.

Šaty Yoshi Black

nila_kvetakvetakova6502.jpg
Chcete článek nasdílet?