Citlivá pokožka, citlivý přístup. Jak si v létě vystačit s přírodním deodorantem?

25. 5. 2022

Horké dny jsou tu. Dobíhání tramvaje i klidový režim pod slunečníkem kavárny denně testuje účinnost našeho deodorantu i trpělivost našich nosíků. Dnes se dozvíte:

  • Jak pot vnímat a zdravě jej regulovat? 
  • Jak nám může správně zvolený deodorant pomoci?
  • Jak přírodní deodorant používat?
  • Co dalšího můžeme pro pocit svěžesti učinit?
  • A jde to i bez zbytečné chemie? 
nila-summer-100.jpg

Potit se je pro naše tělo normální a  zdravé

Měli bychom se - navzdory reklamě - naučit jej přijmout a efektivně regulovat, spíše než se mu snažit bránit. Přírodní deodoranty zmírňují a často i plně neutralizují našemu vnímání nepříjemnou vůni bez toho, aby blokovaly činnost potních žláz. Zkrátka pracují s tím, co je přirozené. To je odlišuje od konvenčních antiperspirantů, které sice dokáží pocení blokovat poměrně úspěšně, nicméně za cenu chemického koktejlu s potenciálními dopady na zdraví i oděvy, na kterých často zanechávají skvrny. A to na modelech z Nily vidět nechceme, že?

Přírodní materiály a vhodně zvolený střih

Nejen v létě skvěle funguje (a je naprosto klíčové) předcházet nepříjemné vůni volbou vhodného oblečení. Upnuté tričko s rukávkem nechejte prosím na chvíli doma. Největší službu vám prokáží oděvy z přírodních a prodyšných materiálů. Pozornost věnujte střihu, který by měl být volný, zejména v oblasti podpaží a vlastně všude jinde, kde cítíte, že se potíte. Len a konopí mají podstatně vyšší savost než například bavlna. Do volného podpaží (a případně kamkoli jinam) pak použijte přírodní, netoxický, ale přesto účinný deodorant. Někomu budou vyhovovat ty bez jakékoliv vůně, neboť se snadněji kombinují třeba s oblíbeným parfémem. Z naší zkušenosti však zákazníci často originální vůně ocení, neboť jim dodávají pocit svěžesti. 

Jak používat přírodní deodorant

Bude třeba testovat, co funguje právě pro vás. Pokud máte pocit, že se potíte intenzivně, klidně naneste u nového produktu více vrstev a až zjistíte, zda vám vyhovuje, uberte dle potřeby. Podobně jako u jiných kosmetických produktů, věnujte pozornost způsobu použití, i tomu, jaké balení a způsob nanášení vám vyhovuje. 

Deodorant nanášejte nejlépe na oholené, čisté a suché podpaží. Před samotným nanášením deodorant na několik sekund přitiskněte na místo aplikace, rozehřejte jej a při roztírání jemně tlačte na pokožku. Neobávejte se jej aplikovat hned po holení, přírodní deodoranty mívají i výrazně zklidňující účinek. Většina skvěle funguje po celý den, pokud se i přesto během dne "ucítíte", jednoduše příště naneste větší množství. Pokud tak chcete učinit rovnou, jste na cestách a deodorant máte s sebou, pak - máte-li tu možnost - ideální je místo nejdříve omýt či otřít ve vodě navlhčeným kapesníkem, počkat až uschne a poté nanést novou vrstvu. 

nila-summer-245.jpg

Přírodní deodoranty v Nile

Lety prověřený a velmi oblíbený je deodorant české značky Biorythme na bázi kakaového másla. To je při pokojové teplotě tuhé, avšak při styku s pokožku se rozehřeje a díky tomu se snadno nanáší. Je přirozeně odolné proti žluknutí, bonusem je luxusní vůně. Jednou ze základních ingrediencí je jedlá soda, která výborně absorbuje vlhkost i pachy, značka však už několik let nabízí i bezsodé deodoranty pro ty, u nichž se objeví alergická reakce. Těšit Vás při používání přírodních dedorantů bude i jejich ekologické balení – průmyslově kompostovatelný biokompozit či papírová tuba.

Čisté přírodní ingredience v prvotřídní kvalitě, jako například panenský kokosový olej a výtažky ze šalvěje a máty peprné, najdeme u slovenské značky Mylo. Ta pro vás připravila duo tuhého deodorantu, který se nanáší prsty, a deodorantu ve spreji. Obojí s velmi krásnou vůní v balení z biokompozitu a skla. 

Pokud jste si oblíbili bambucké máslo, pak Vás potěší berlínská značka Ben & Anna. Jeho účinnost zvyšuje základní ingredience, mastek. Všechny vůně potěší muže i ženy, speciální produkt má tato značka pro velmi citlivou pokožku. 

65137723_2278606192233181_2970537082860077056_n.jpg
nila-30.jpg
nila-29.jpg
Chcete článek nasdílet?