Zdravá a krásná pleť! Jakou péči potřebuje v zimních měsících?

1. 11. 2022
Text: Tereza Kaňková, Adéla Beranová

Každé roční období s sebou nese jiné výzvy pro naši pleť, péči o ni bychom tedy měli v průběhu roku přizpůsobovat a jemně upravovat. Já osobně začátek podzimu bezpečně poznám podle chladných rán, dětské rýmy, padajícího listí a v neposlední řadě také podle zvýšené spotřeby krému na ruce. Chlad, studený vítr a později v zimě i jiskřivý mráz pokožku nejen na rukou vysušují. Klesající venkovní teploty a začátek topné sezóny ji vystavují náhlým změnám teplot, které zapříčiňují rychlejší stárnutí, ztrátu elasticity a šupinatost. Vytopené prostory s nízkou vlhkostí vzduchu mohou naši pokožku dále vysušovat a dráždit. Současně se ztenčuje i přirozená ochranná vrstva pokožky, protože v zimním období neprodukujeme tolik kožního mazu.

S naší milou kolegyní Adélou, kterou řada z vás potkala v naší vinohradské prodejně, jsme pro Vás shrnuly zásady zimní péče o pleť a přidaly několik tipů na jedinečné produkty, kterým se vyplatí udělat v koupelně místo.

nila-navsteva-baronka-oboznenko-108.jpg

Přírodní čištění pleti

Bez ohledu na roční období patří mezi nejdůležitější kroky v péči o pleť důkladné čištění na začátku a na konci každého dne. Nezapomeňte si nastavit teplou či vlažnou vodu, příliš horká totiž může obličej dehydratovat a zbavit pokožku přírodních olejů. Pro odlíčení v zimních měsících sáhněte spíše po výživnějších odličovacích krémech nebo olejích, ty pomáhají chránit vaši pokožku a udržovat její elasticitu.

Vyzkoušejte čisticí krém Hallelujah nebo jemný krém Grace z nabídky Antipodes. Značka pěstuje své ingredience v úrodném a panensky čistém prostředí novozélandských ovocných sadů a vinic, bez chemikálií, pesticidů a umělých hnojiv. Její produkty obsahují unikátní novozélandské ingredience, například extrakt z hroznových jadérek s antioxidačními účinky, manukový med, olej ze semen kiwi nebo avokádový olej. Získávají je šetrným a udržitelným způsobem a jejich účinky ověřují klinickými studiemi.

myci-pletovy-gel-hallelujah-antipodes-nila__1_.png
rozjasnujici-cistici-gel-gospel-antipodes-nila__2.jpg

Rychle a jednoduše svou pleť odlíčíte také čisticím gelem Herbárium z nabídky slovenské značky Mylo. Široká nabídka přírodních a ručně vyráběných produktů této sympatické značky má v Nile své pevné místo. Gel má příjemnou konzistenci a je vhodný i na odlíčení očí. Nanášejte jej na navlhčenou tvář a vmasírujte krouživými pohyby do pleti. Poté stáhněte tamponem namočeným do teplé vody. Teplo vaši pleť změkčí a pomůže s uvolňováním nečistot. 

sol_aa99_mk_ss21_merakiface_53_ch.jpg
odlicovaci-gel-herbarium-mylo-nila__1_.png

Tonizace

Na další ošetření pleť připraví pěstící tonikum. Kvetová Rosa od Mylo obsahuje přírodní extrakty z růže, levandule, červené řasy a brusinky, které podporují revitalizaci a hydrataci pokožky. Tonikum Ananda Antix Gentle z nabídky Antipodes tonikum je bohaté na omega kyseliny a vedle jiných ingrediencí obsahuje i antioxidanty z malinových semínek, které pomáhají zachovávat pleť vlhkou. Aktivní látky tonika pokožku zklidňují a regenerují. Tonikum můžeme nanést a pleť tak osvěžit a zhydratovat i kdykoliv během dne.

Sérum

Řada z nás si oblíbila jedinečná séra od Antipodes. Jejich aplikací pod pečující krém či olej účinně zvýšíte schopnost pokožky udržet vyšší hladinu vlhkosti a zajistíte ochranu proti povětrnostním podmínkám a znečištěnému prostředí. Kyselina hyaluronová a unikátní aktivní ingredience jako například patentované antioxidanty z Vinanza hroznů, vitamíny ACE nebo probiotikum najdete v sérech Worship, Hosanna nebo Credo.

9421906730807_03.png
kvetova_rosa.jpg

Krémy a oleje

Nejvhodnější se v zimě jeví kombinace produktů na olejové bázi, které udržují hydrataci, která v pleti již je, a hydratačního krému. Nejlepší službu Vaší pleti udělají opět hutnější vyživující krémy. Vyzkoušejte Antipodes Vanilla Pod s vůní vanilkového lusku a mandarinky nebo Avocado Pear, který obsahuje manukový med a silné antioxidanty, které pomáhají předcházet předčasnému stárnutí pleti. I když je to noční krém, ráda ho používám i jako denní. 

Bohatý na ochranné složky je pleťový olej Ava Mylo, nechybí v něm antioxidanty, vitamíny, výtažek z mořských řas ani esenciální oleje. Dehydrataci a suché pleti účinně předchází krém Ruža a Konope, který má příjemnou hutnější konzistenci a obsahuje aktivní složku získanou z konopných semínek.

nocni-krem-avocado-pear-antipodes-nila__1_.png
pletovy-krem-ruze-a-konope-mylo-nila.png

Péče o oční okolí

Jemnou pleť očního okolí opečujte očním krémem Ruža a čerešňa z nabídky Mylo. Obsahuje antioxidanty s antibakteriálními a protizánětlivými účinky i kyselinu hyaluronovou, která jemné vrásky vyhlazuje. Zklidňující péči a složení bohaté na vitamín C z novozélandského kiwi poskytne oční krém Kiwi Seed Gold od Antipodes

Od podzimního splínu, pracovního stresu i starostí Vám uleví biobavlněný relaxační polštářek na oči Meraki. Je naplněný keramickými korálky a svou vahou příjemně uvolní Váš obličej. Polštářek lze také nahřát, přiložit na jakoukoliv část těla a ulevit tak například namoženým svalům.  

ruza_a_ceresna_produkt-510x638.jpg
adriena-510x638.jpg
nila-reels-10.jpg
nila-reels-11.jpg

Pleťové masky

Své pleti pravidelně dopřávejte luxusní péči v podobě pleťové masky. V zimním období jsou našimi favority Aura Manuka Honey od Antipodes, která hloubkově čistí, zklidňuje a hydratuje, a probiotická hyaluronová maska Flora. Je určena pro namáhanou, problematickou a dehydratovanou pleť a používat ji mohou i vegani. Zklidňuje, minimalizuje zarudnutí a svědění a obsažená probiotika posilují kožní bariéru. Naneste bohatou vrstvu na obličej a krk, nechte 15 minut působit, poté opláchněte vlažnou vodou a měkkou žínkou.

Adélin TIP: Před nanesením masky je vhodné použít jemný peeling, např. Antipodes Reincarnation, který zbaví pleť odumřelých buněk a pleť díky tomu masku lépe a efektivněji absorbuje.

Zdravou, vyživenou a zářící pleť můžete i darovat. Potěšte své nejbližší sadami plnými oblíbených a prověřených produktů od novozélandských Antipodes.  

probioticka-pletova-maska-flora-antipodes-nila.png
dsc_8299.jpg

Tělo a vlasy

I Vaše tělo si v zimních měsících zaslouží jemnou a šetrnou péči. Vyzkoušejte naši vlastní bio kosmetickou řadu produktů pro péči o tělo a vlasy, inspirovanou severní Afrikou a marockými trhy, odkud pocházely první produkty Nila. Řada je intenzivně pečující, s neobyčejnou vůní kadidla, pomeranče, hřebíčku a ylang-ylang. Tělové mýdlo a balzám s bambuckým máslem a arganovým olejem v bio kvalitě pokožku zvláční a hydratují, jsou vhodné i pro suchou a problematickou pokožku. V tělovém balzámu ucítíte vedle esenciálních olejů kadidla a pomeranče i důvěrně známou vůni naší české lípy.

Šampon s jemnou mycí složkou z kokosu a slunečnicového oleje intenzivně vyživí vlasové vlákno i pokožku hlavy. Klidně ho nabídněte i svým drahým polovičkám. Vlasy se po jeho použití snadno rozčesávají a jsou připraveny na další styling.

telove-mydlo-kadidlo-hrebicek-a-pomeranc-balzam-kadidlo-lipa-a-p.jpg
sampon-kadidlo-hrebicek-a-pomeranc-nila-01-o.jpg
nila_2023_7.jpg

Vyživené rty

Více výživy a péče než kdykoli jindy potřebují v zimě i Vaše rty. Kvalitní produkty na rty obsahují vitamín E, bambucké máslo, kakaové máslo, kokosové a další rostlinné oleje, které pokožku rtů vyživí a ochrání. Zkuste výživné balzámy na rty od Meraki, které využijete i jako podkladovou bázi pod rtěnku.

Adélin TIP: Pokud máte suché a šupinaté rty, rozmazlete je jednou týdně domácím cukrovým peelingem. Můžete použít med, jemný cukr a rostlinný olej (například mandlový, jojobový nebo olivový), rty směsí jemně promasírujte, opláchněte a poté naneste na rty balzám. Rty je dobré zregenerovat i přes noc, probudíte se pak s hladkými a měkčími rty.

Pro širokou paletu produktů určených k péči o tělo v téměř spa kvalitě se obraťte na dánskou značku Meraki. V její nabídce najdete vedle kvalitní biokosmetiky i koupelnové doplňky a pomůcky jako jsou pilníky, sady na manikúru apod.

balzam-na-rty-lime-meraki-nila-2.jpg
sol_aa99_mk_ss21_merakiface_38_ch.jpg

Péče o ruce a nohy

I když bosé nohy v sandálkách a pantoflích už vystřídaly pevná obuv a vlněné ponožky, nezapomínejte ani v zimě na nohy a dopřejte jim relaxační koupel. 2-3 polévkové lžíce koupelové soli od Meraki rozmíchané v lavoru s vodou uleví, zklidní a revitalizují pokožku unavených nohou. Následně aplikujte krém, který změkčuje a vyživuje pokožku chodidel pomocí výtažků z ovsa a sezamového oleje v biokvalitě.

Vašim rukám zase nejvíce prospěje nošení teplých rukavic a co nejčastější mazání. Krémy na ruce od Meraki jsou v praktickém menším balení, ideální do každé kabelky. Rychle se vstřebávají a na rukou nezanechávají mastný film.

koupelova-sul-na-nohy-calm-cedar-meraki-nila__6_.jpg
krem-na-nohy-meraki-nila__2_.jpg
nila-navsteva-baronka-oboznenko-10.jpg
nila-navsteva-baronka-oboznenko-1.jpg
Každá z nás je jedinečná, s jedinečným životním příběhem a stylem, proto zkoušejme, jaká kombinace produktů bude vyhovovat právě nám. A dejme přípravkům čas – vždy nějaký čas trvá, než se účinek plně projeví.

Vůně pro zklidnění a relaxaci

Hýčkat se můžete v domově úžasně provoněném nejen jablečným koláčem, ale i esenciálními oleji. V naší nabídce najdete difuzér z finské borovice od Hetkinen či keramický aroma difuzér od Meraki. Esenciální oleje vzduch provoní i zvlhčí, uklidní a zrelaxují.

aroma-difuzer-vitalba-meraki-nila__5_.jpg
difuzer-hetkinen-drop-tall-hetkinen-nila-02-o.jpg

Útulnou atmosféru doma vykouzlí vonné svíčky z přírodního sójového vosku. Stálice v naší nabídce P. F. Candle doplnily novinky od značek Field Day a Brooklyn Candle. Vybírejte z ryze vánočních a zimních kompozic hřebíčku, skořice a pomerančů i vůní připomínajících exotické dálavy.

dsc_7590.jpg
dsc_7696.jpg
Chcete článek nasdílet?