17. díl. S Ridinou Ahmedovou, o tlaku na vzhled a o sebepřijetí

4. 3. 2021

S autorkou podcastu Sádlo o nacházení sebeúcty, odvaze postavit se za sebe i o paralelách mezi hlasovým projevem a přijetím vlastního těla.

nila-podcast-ridina-4.jpg

Tlak na ženský vzhled, křehké sebevědomí a přijetí vlastního těla. Téma podcastu Sádlo, tabu, které vře pod povrchem. Odšpuntovala ho, jak sama říká, autorka podcastu Ridina Ahmedová. Zpěvačka, hlasová lektorka, maminka tří dětí a odvážná žena, která se rozhodla o body shamingu mluvit prostřednictvím výpovědí mnoha žen i své vlastní zkušenosti. Netýká se v žádném případě jen nadváhy, ať už skutečné či domnělé, ale zasahuje do nečekaných hloubek a oblastí našich životů. Jaké to je odjistit podobnou „minu“ ve veřejném prostoru? Jaký smysl má o těchto věcech mluvit, z čeho vyvěrá nepochopení a odpor části lidí vůči otevírání tématu body shamingu? Co má společného objevování schopnosti zpívat a odvaha nacházet sebeúctu, ať jsou naše těla jakákoli? O tom všem a mnohem víc jsme si povídali v nové epizodě našeho podcastu. Ať se Vám líbí!

nila-podcast-ridina-2.jpg

„Jako by člověk uměl víc rozlišovat, co je důležitý a co ne, jako by věděl, že stojí v kořenech, který jsou dostatečně hluboký. A potom léčí taky láska.“

nila-podcast-ridina-9.jpg

Ridina s dcerou Máří.

nila-podcast-ridina-11.jpg
Chcete článek nasdílet?