30. díl: S Eliškou Sharp o tipech na focení v létě

23. 7. 2023

Fotografka Eliška Sharp (dříve Kubíková) stojí za mnoha fotoeditorialy, které v průběhu času pro Nilu vznikly. Jak se jí daří v nové životní etapě na druhé straně zeměkoule - v Austrálii? Co obnáší práce svatebního fotografa a jaké tipy by dala nám všem, kteří chceme fotit v létě?

Součástí Eliščina života je i hudba - v druhé části článku se tak s námi podělila o svůj aktuální oblíbený playlist.

Rozhovor vedla: Karolína Břinková
Foto: Eliška Sharp (Kubíková)
Zvuk: Anna Königsmarková

dscf1748.jpg

Jak sis budovala vlastní rukopis, který je skrze tvé fotografie jasně rozpoznatelný?

Zaměřuji se na teplé tóny a na přírodu; mám ráda zelenou barvu, která se na snímcích vždy objeví. Inspiruji se analogovou fotkou a filmovým efektem, to mě hrozně baví. 

Kolik foťáků nyní máš?

Aktivně používám momentálně dva a potom mám různě po krabicích poschovávané analogy, které už nepoužívám. Snažím se ale být hodně minimalista, nechci se zavalit fototechnikou, protože čím víc možností člověk má, tím horší je se pak na místě rozhodnout, který z foťáků zrovna použiji. 

Momentálně fotím na Fujifilm a myslím si, že u něj ještě dlouho zůstanu, protože je to taková moje láska. Nejvíc mě na něm zaujalo, jak mi hezky sedí do ruky, krásně fotí barvy a je lehký, což ocením, když musím mít foťáky na sobě deset, dvanáct hodin. Fujifilm ráda doporučuji i těm, kdo chtějí začít s fotkou - hodně si jej oblíbili například cestovatelé, kteří nechtějí tahat těžkou fototechniku. 

eliska-ethan-svatba-1.jpg
eliska-ethan-svatba-2.jpg
eliska-ethan-svatba-3.jpg

K tobě bytostně patří i hudba a zpěv... 

Rodiče mě už od malinka vedli k hudbě - bylo mi asi šest let, když mě dali do sboru. Tam jsem vydržela dalších deset let. Hrála jsem i na spoustu hudebních nástrojů, a tak jsem rodičům vděčná, že mě poslali do této sféry, protože hudba se mnou zůstala a baví mě i nadále. Na sólovou dráhu jsem moc stydlivá, ale občas je to takový můj tajný sen. 

couples-3.jpg
couples-4.jpg
couples-1.jpg
eliska-4.jpg
lifestyle-1.jpg
canberra-2.jpg
canberra-3.jpg
eliska-8.jpg
Chcete článek nasdílet?