Poetické odpoledne v umělcově zahradě

6. 5. 2021

Poetickou kulisou pro náš nový editoriál byl jeden neobyčejný dvůr na pražském Újezdě. Právě zde, v zahradním pavilonku Ateliéru Josefa Sudka, který je replikou původního ateliéru ikonického českého fotografa, najdete galerii s jedinečným geniem loci. V místě, kde múzy dávají dobrou noc, nám pózovala okouzlující a nepřehlédnutelná Martina Babišová, herečka, jejíž talent jí už získal nejedno mezinárodní ocenění.

Všechny uvedené produkty můžete zakoupit v našich obchodech nebo na e-shopu NILA.

Moc děkujeme za krásnou a milou spolupráci!

Foto: Lucie Fenclová

Styling: Patricie Boho Madarová

Make-up a vlasy: Líčírna Organics

_dsc8417.jpg

Blízko i daleko od ruchu města

Za hradbou historických domů na rušném Újezdě se člověk ocitne v zahradě plné bujné zeleně a kvetoucích keřů. Shon města a cinkot tramvají zde slábnou a hlavní slovo naopak dostává klid, příroda a uměním prosycená atmosféra. Za poskytnutí prostor Ateliéru Josefa Sudka moc děkujeme PPF_art. V galerii aktuálně probíhá výstava Terezy Zelenkové Mrtvý jazyk.

_dsc8589.jpg
_dsc8481.jpg
_dsc8494.jpg

Správné vybavení na zahradu si žádá pohodlné laclové kalhoty, nejlépe rovnou s kostkovanou plátěnou košilí. Zde v kombinaci s ikonickými teniskami Novesta.

Lacláče Karin, Košile Patchouli, Tenisky Star Master Classic, Šátky Mapoésie

_dsc8525.jpg
_dsc7593.jpg
_dsc7533.jpg
_dsc7547.jpg
_dsc7611.jpg

Maximálně komfortní overal je vtipným kouskem, který oceníte během dní, kdy vás nic netlačí. Doslova. Stačí doplnit jednoduchým topem a oživit originální broží a okouzlující model je na světě!

Overal Kasai, Top AsterBrož Mini Lizard, Klobouk Trenzado

_dsc7643.jpg
_dsc7726.jpg

Místo prodchnuté kreativitou 

V místě, kde vznikl nespočet krásných děl, dodnes dýchá umělecká atmosféra. Nechte se jí skrze fotografie ovlivnit i Vy, možná přinese čerstvou dávku inspirace a kreativity i do Vaší zahrady, šatníku nebo třeba vlastní umělecké tvorby. A protože věříme, že kreativita jde ruku v ruce s hravostí, využili jsme tuto příležitost, abychom si pohráli s novými modely španělské značky Yerse. Tu jsme přivítali do našeho portfolia teprve nedávno, za tu dobu si však stihla získat srdce řady z Vás. Není divu, nabízí totiž velice ženské a nadčasově krásné kousky, jež dodávají svým majitelkám sebevědomí i jistotu, že v nich nikdy nešlápnou vedle. 

_dsc7412.jpg

Biobavlněný mušelínový top na těle působí jako vánek. Jeho pastelová barva si výborně rozumí s tlumenými béžovými tóny i dalšími odstíny růžové.

Top Calla, Kraťasy Pine, Tenisky Cannon Knit, Kabelka Lino

top-calla-pink-maska-nila__7_.jpg
_dsc7521.jpg
_dsc7215.jpg

Plátěná bílá košile jako základ šatníku, který můžete využít na řadu způsobů. V tomto případě posloužila jako stylová horní vrstva přes jednoduchý top. Příjemně tlumenou paletu barev podtrhují efektní detaily v podobě trendy kulatých brýlí, jemného řetízku a milovaných tenisek Veja s kontrastním vínovým logem.

Bunda od Yerse, Košile Rooibos, Kraťasy Patchouli, Tenisky Esplar, Náhrdelník Claire de Lune, Brýle Sun Fool's Gold 

_dsc7309.jpg
_dsc7164.jpg

Umění vrstvení

Hravý a tvůrčí přístup k šatníku doslova vybízí k vrstvení a kombinování zdánlivě neslučitelných kousků. A že by byla škoda se o takové výsledky ochudit! Martině to sluší v modelech barcelonské značky Rita Row, z nichž čiší uvolněná atmosféra Středomoří. Výborně si rozumí s okouzlujícími šátky od francouzské Mapoésie. Pokud jste si v jejím názvu všimli slůvka "poezie", tak tušíte správně. Podobně jako tato výsostně tvůrčí a nespoutaná literární forma jsou totiž i tyto šátky inspirovány přírodou, mytologií, etnickými prvky i uměním.

_dsc7896_1.jpg

Halenka z prodyšného a zároveň velice jemného lněného plátna bude skvělým kouskem i do tropických teplot, zároveň dobře ochrání před prudkými paprsky. 

Halenka Milada, Top Matrona, Kalhoty Elli, Sandály Ylva Black

Hravý a tvůrčí přístup k šatníku doslova vybízí k vrstvení a kombinování zdánlivě neslučitelných kousků. A že by byla škoda se o takové výsledky ochudit!

_dsc7932.jpg
_dsc8067.jpg
_dsc8031.jpg
tenisky-sdu-rec-light-grey-matcha-steel-veja-nila__1_.jpg
satek-herbier-bleu-vert-mapoesie-nila__2_.jpg

Džínový overal nám učaroval neobvyklou zelenkavou barvou i projmutým střihem, který krásně podtrhuje ženskou siluetu. 

Overal Alina, Šátek Herbier, Tenisky SDU-REC, Batoh od Sandqvist

satek-herbier-bleu-vert-mapoesie-nila__6_.jpg

Genius loci neobyčejného dvora

Vítejte v ateliéru, který po řadu desetiletí sloužil nejen jako pracoviště, ale i zdroj inspirace jednoho z nejpozoruhodnějších českých fotografů. Právě na tomto místě začaly vznikat Sudkovy proslavené pohledy z okna ateliéru i půvabná zátiší. A ačkoli původní budova podlehla ničivému požáru, stojí tu dnes její dokonalá replika. A genius loci tohoto místa stále žije.

„Koupil jsem ho od fotografa Laubeho, který portrétoval vojáky z blízkých kasáren. Kasárna zrušili (dnes je tam Tyršův dům) a fotograf mi tenhle domek prodal. Jenom mi povídal: Ale vždyť k vám nebude nikdo chodit. A já na to: Právě proto ho kupuju,“ popsal kdysi Josef Sudek, jak přišel k tomuto kouzelnému místu. Předpověď o nedostatku návštěv se však nevyplnila, ateliér kromě fotografovy tvorby proslul i jako místo setkávání s jeho přáteli z řad daších umělců.

sandaly-ylva-tan-angulus-nila__1_.jpg
top-roma-navy-people-tree-nila_3_.jpg

V ateliéru, který v současnosti slouží jako galerie fotografické tvorby, aktuálně probíhá výstava Terezy Zelenkové s názvem Mrtvý jazyk.

Top Roma Navy, Kalhoty Dalia, Sandály Ylva Tan, Šátek od Mapoésie

sandaly-ylva-tan-angulus-nila__2_.jpg
sukne-box-royal-stripe-libertine-libertine-nila__1_.jpg

Milovaná ledvinka od O My Bag v nádherné koňakové barvě. Neexistuje žádný špatný způsob nošení, prostě se hodí ke všemu.

Ledvinka Beck's Bum od O My Bag, Sukně Box Royal Stripe, Triko Maraa Statement Stroke

ledvinka-becks-bum-stromboli-cognac-o-my-bag-nila__1_.jpg

V zahradě, kde dávají múzy dobrou noc

sukne-box-light-blue-stripe-libertina-libertine-nila__3_.jpg
satek-dent-de-lion-lime-mapoesie-nila__1_.jpg

Nebojte se hrát si s kousky ve Vašem šatníku, třeba se Vám podaří vykouzlit zcela originální look. Uhádly byste, že Martina na sobě nemá pruhované šaty, ale dvě vrstvené sukně? 

sukně od Libertine Libertine, brýle od IzipiziŠátek Dent De Lion, Šaty Urbia

satek-dent-de-lion-lime-mapoesie-nila__3_.jpg
saty-urbia-skfk-nila__1_.jpg

Z přemítání o starých časech nás vytrhly jasné odpolední paprsky, ohlašující první závany léta. Myšlenkami se proto přesouváme zpět do přítomnosti, s očekáváním slunných a vyhřátých dní. A nezbývá nám než Martině poděkovat za poetickou inspiraci, jak toto oblíbené období v roce přivítat!

saty-urbia-skfk-nila__4_.jpg
Chcete článek nasdílet?